Doskonała kaszanka z grilla – jak ją przygotować?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

W sezonie letnim bardzo wiele osób urządza w przydomowym ogrodzie imprezy z grillem w roli głównej. Jednym z popularnych dań, które stosunkowo szybko przygotujemy na tym urządzeniu jest aromatyczna kaszanka. Doskonale smakuje sama, ale tez w połączeniu z różnorodnymi dodatkami. Jeśli np. interesuje nas dokładny przepis na kaszankę z cebulą, czosnkiem i papryką, powinniśmy koniecznie zapoznać się z tym artykułem zamieszczonym na stronie znanego sklepu z grillami gazowymi i akcesoriami do nich: https://koler.pl/na-grilla-7-jak-przyrzadzic-kaszanke-na-grillu/.

Wystarczy dwadzieścia minut, a goście będą zachwyceni

Pyszną, świeżą kaszankę możemy z powodzeniem przygotować na mnóstwo różnych sposobów – zarówno w wydaniu klasycznym (np. z cebulą albo czosnkiem), jak i nowoczesnym (np. z jabłkiem, kiszoną kapustą, warzywami czy wędzoną papryką). Musimy jedynie posiadać ruszt żeliwny do grilla oraz folię aluminiową. Pierwszym krokiem jest dokładne pokrojenie wybranych dodatków w drobną kostkę i ich wymieszanie z niewielką ilością oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek. Następnie na folii aluminiowej należy ułożyć kaszankę i delikatnie rozdrobnić ją widelcem. Na koniec trzeba ułożyć wokół niej pokrojone uprzednio składniki i posypać wszystko solą oraz pieprzem (ewentualnie gotową mieszanką przypraw przeznaczonych stricte do dań z grilla). Zwieńczeniem tego procesu jest położenie całości na ruszcie żeliwnym i odczekanie około 20-25 minut. Dodajmy, że kaszanka z grilla to potrawa bardzo sycąca i będąca źródłem łatwo przyswajalnego żelaza oraz licznych minerałów (m.in. cynku, fosforu, wapnia i potasu).

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*