Wiedza Bez Umiaru
  • Tech
  • Finanse i rynek
  • Ogrodnictwo i dom
  • Rynek budowlany
  • Zdrowy styl życia
  • Hobby & relaks i wypoczynek
  • Life & Style
Life & Style

Jaką dietę stosować przy chorobie Hashimoto?

Opublikowano przez Wiedza Bez Umiaru 18 września, 2021 Brak Komentarzy

Hashimoto to jedna z chorób, które atakują ludzki organizm w najmniej spodziewanym momencie. Osoby, które na co dzień borykają się z taką chorobą, muszą pamiętać o prawidłowym odżywianiu, aby móc wyciszyć stany zapalne swojego organizmu. Zbilansowana dieta jest jak najbardziej wskazana.

Co można jeść przy Hashimoto?

Dieta w Hashimoto jest koniecznością, aby być pewnym tego, że organizm będzie działał w prawidłowy sposób. Warto zapoznać się z listą produktów, które dozwolone do spożycia w przypadku wystąpienia tej choroby: woda niegazowana, herbaty owocowe i ziołowe, świeżo wyciskane soki warzywne i owocowe, niskotłuszczowe jogurty i kefiry, ryby morskie i słodkowodne, chudą wołowinę, olej słonecznikowy i rzepakowy, pestki sezamu. Wśród owoców można wymienić: czereśnie, wiśnie, owoce cytrusowe, jabłka, banany, mango. Na liście warzyw można znaleźć: marchew, pietruszkę, seler, kabaczek. Jeżeli chodzi o pieczywo to można wymienić: mąki i kasze glutenowe z pszenicy, żyta i jęczmienia, mąka kukurydziana, mąka razowa.

Lista zabronionych produktów

Jest to tylko przykładowa lista dozwolonych produktów. Jest tego zdecydowanie więcej. Aczkolwiek należy pamiętać o tym, że jest także lista zabronionych produktów, jakich osoby z Hashimoto nie mogą spożywać. Tak ważne jest więc utrzymanie prawidłowej diety. W czym może pomóc profesjonalny dietetyk z poradni, który pomoże ułożyć prawidłowy plan żywieniowy dla osób, które na co dzień borykają się z takim problemem chorobowym. Dieta jest smaczna i pożywna.

Udostępnij:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
  • Poprzedni W jaki sposób dbać o urządzenia chłodnicze w firmie?11 miesięcy temu
  • Następny Jakie produkty kuchni azjatyckiej warto włączyć do posiłków na co dzień?11 miesięcy temu

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

10 + czternaście =

Facebook

Facebook

O nas

Kim są ludzie, którzy stoją za Wiedzą Bez Umiaru? W naszej redakcji znajdują się zarówno profesjonalni redaktorzy, jak i specjaliści w swoich dziedzinach, a zatem prawnicy, eksperci od ekonomii, lekarze czy też wielcy pasjonaci podróży. Wszyscy uważają, że aby z sukcesem opisywać otaczający świat, to przede wszystkim trzeba się nim interesować. Dlatego zawsze wśród współtwórców Wiedzy Bez Umiaru to właśnie pasja jest na pierwszym miejscu.

Menu

  • Strona Główna
  • Zespół Wiedzy Bez Umiaru
  • Regulamin serwisu
  • Polityka Cookies
  • Skontaktuj się
2022 Wiedza Bez Umiaru